Översvämningar, extrema värmeböljor, brist på mat och vatten. Klimatet förändras och det påverkar allt liv på jorden, det har forskningen slagit fast. Men når forskarna fram med sitt budskap? Till politikerna? Till allmänheten? Och leder klimatförhandlingarna egentligen nån vart?
Eric Brandstedt, lärare vid Filosofiska institutionen, medverkar i Debatt i Lund om klimatet den 3 april, tillsammans med två av författarna till FNs nya klimatrapporter, en svensk klimatförhandlare samt en fältbiolog och miljöhjälte. Eric kommenterar klimatdebatten ur miljöfilosofiskt perspektiv.
Övriga medverkande:
Markku Rummukainen, professor i klimatologi i Lund och en av huvudförfattarna bakom FN:s klimatpanels rapport ”Climate change 2013: The Physical Science Basis”
Lennart Olsson, professor i geografi i Lund och en av författarna bakom rapporten ”Climate change 2014: Impacts, adaptation and vulnerability”
Anders Turesson, Regeringskansliet, tidigare svensk chefsförhandlare klimatfrågor, har skrivit boken ”Förhandla om klimatet – tolv år med klimatförhandlingarna”
Alva Snis Sigtryggsson, Fältbiologerna, Årets miljöhjälte 2012 och Sveriges ungdomsorganisationers representant vid klimatförhandlingarna i Rio
Var? Café Athen, AF-borgen
När? 3 april, kl 20. Caféet öppnar redan kl 19.
Hur blir klimathotet hett? - Debatt i Lund 3 april
Publicerad den 2 april 2014
2025-04-16
Robert Brandom är årets Pufendorf-föreläsare
2025-03-28
Jakob Stenseke i Filosofiska podden om moraliska robotar och artificiell empati
2025-03-26
Agneta Gulz intervjuas i Skolporten och Vi lärare
2025-03-21
Artikel av Wlodek Rabinowicz och Toni Rønnow-Rasmussen mest citerad
2025-03-18
Nytt kandidatprogram: Kritisk Utredare